Bilder från teaterveckan.

Hittade supersnygga bilder från vår vecka med teaterspelningar upp till halsen tagna av fotointreserade Ellas i min klass blogg!



Bild ett: MOI!!<3 En street-brud från det sjunkna landet Maldiverna.
Bild två: Rockabilly-Ella och rockabilly-Lova. Två halv-onda rasister i pjäsen...
Bild tre: Ella again... Var ju trots allt hennes bogg jag toh bilderna från :'D
Bild fyra: Resten av maldiv-gänget! Oscar (Eddie), Lisa (Sonya) och Jossan (Sheela).
Bild fem: ELLAAA!!!
Bild sex: Allas vår älskade Amaya~! Hon spelade ledsen maldiv-brud vars pojkvän (Alex, som spelades av SUPERDUKTIGE Adel! Seriöst, han överraskade oss alla! Började gråta flera gånger när han repade sina scener...) dött och som dampar på slutet.

Handligen i pjäsen?

Den utspelar sig 50 år framåt i tiden, 50-talet är tillbaka i sverige (märks i namn och kläder) och det näst största partiet är Sverigepartiet. Rasismen är ganska godkänd, det vill säga man kan vara ganska rasistisk men ändå inte bli kallad rasist... En replik lyder: "Jaa, asså jag har ju aldrig gillat invandrare... Men man är väl ingen rasist!"
Miljökatastroferna är ganska illa nu också... Bland annat har en ö-grupp vid namn maldiverna sjunkit (detta är foh realz, asså det finns en ögrupp som heter maldiverna som kommer sjunka inom typ 50 år om vi fortsätter såhär) och det ska komma massa flyktingar därifrån till Sverige.
En jämnlikhetsreform har även tillsatts i Sverige. Snyggbidraget. I Serige är det mycket jämnlikt, alla blir snyggopererade. Eller inte alla förstås... Men alla som har en privat trygghetsförsäkring!

Det är grundfaktan bakom pjäsen.
I pjäsen finns det liksom fyra "grupper".
Maldivianerna.
Rasisterna.
Snäll-svenskarna
Scenarbetarna

Scenarbetarna Glenn (Oskar) och Kenneth (Andreas) kommer in och bryter scenerna ibland och förklarar lite saker som kan vara svårt för publiken att förstå, som till exempel varför maldivianerna och svenskarna kan prata med varandra fastän de pratar olika språk. (Jo för att i framtiden är alla utrustade med babelfiskar, som översätter alla språk) De bär även ut skådelspelarna och gör iordning inför nästa scen medans de pratar om sina privatliv och om Kenneths fru som har målat cykeln röd och dragit.

Rasisterna är alla sverigepartister, men hävdar att de inte är rasister. De leds av Gunnel (Linnéa) och Sven-Erik (Magne) och de glider runt i skinnjacka och rockabilly-stil och bojkottar invandrarna. De är emot hela denna maldivian-grejen och detta leder till slut till bråk...
Resten av rasistgänget är uproriska Lisbeth (Ella), som senare går över till maldivgänget, Ann-Catrin (Lova) som är "bäst helt enkelt" och Nils-Göran (Victor) som är lite osäker över hela det här rasse-tjaffset och som senare raggas upp av Joyce från maldiv-gänget.

Snäll-svenskarna leds av samariten Ingrid (Rosanna), som i blommig kjol och hårrosett tar hand om maldivianerna och leder fighten mot rasisterna. Hon är snäll och omtänksam, men ser invandrarna mer som husdjur man ska ta hand om och vara snäll mot än som vänner. Tätt bakom henne står Kerstin (Erica), som får en flirt med Eddie från maldiv-gänget och Marie-Louise (Beatrice) som inte kan vänta tills hon får snyggoperera sig!

Maldivgänget
"De har väl varit med om skitjobbiga saker, men försöker väl att överleva och inte tänka på det!"
Japp. Stämmer. Maldivgänget är en härlig grupp ungdomar som älskar musik och dans och show! De kommer till Sverige med varsin tung ryggsäck och tunga steg, men lyckas ända hitta en plats i sverige! Genom pjäsens gång över de på danser och låtar till sin musikal de ska spela upp på skolavslutningen. Mimmi (Amaya) är den enda som inte lyckas bli glad i Sverige... Hennes pojkvän Alex (Adel) dog under flykten från det sjunkande Maldiverna och hon kan fortfarande se honom, höra honom och känna honom... Mot slutet får hon nog av Ingrids tycka-synd-om betéende. Resten av gänget repar sig dock ganska snabbt! Eddie (Lill-Oscar) flirtar med Kerstin, Sheela (Jossan) och Sonya (Lisa) står på sig mot rasse-gänget som muckar gräl och Joyce (Jag) för mimmis talan, sjunger om den värld hon saknar och lyckas ragga upp Nils-Göran med lite prat om dykning...




Kommentarer
Postat av: Anonym

fan exakt som med älgar

2011-03-28 @ 23:43:47
Postat av: Anonym

:DDD

2011-03-30 @ 00:59:01
URL: http://bublixplopp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0