Talyz

Talyz: 21 år. Min bästa kompis som pluggar ljudteknik uppe i Skiteå (Piteå). Hen är är en intelligent vegetarian samt datornörd. Hen är jätteblyg och söt och har samma urkassa humor som jag. Vi snackar i telefon minst några timmar varje dag och jag har svårt att sova om jag inte pratar med henom på kvällen när jag ska sova...

Personer

Ny kategori allihopa! Får jag lov att presenteraaa... Taratam tam taam: Personer!

Där postar jag personbeskrivningar på folk i min närhet så att ni ska veta lite vad det är för människor jag skriver om här i bloggen. Hoppas ni gillar't!

Basse

Basse: 24 år och har en lägenhet i Akalla. Dit åker jag och käkar kycklingsallad och pratar hela natten med Basse om allt. Hen är så jävla bra att prata med. Hen både lyssnar och ger bra råd och så. Hen har världens bästa öga för design och är kungen på att rita. Hen pluggar speldesign i Kista.

Trött, tråkig och truddelutt samt snorig och stolt


Tja! Jag är snorig. Och synd om er om ni inte ville veta det! Men jag är snorig och stolt! Okej kanske inte, men jag tänker inte smyga med min snorighet!

Okej, jag ska inte hålla en lång utläggning om snorighet. Men jo och ja, jag är sjuk... Det är så trist att vara sjuk! Jag hatar det. Sitter framför datorn och mår piss. Jag är bara sur och sned och trött på allt. Dessutom får den här kassa musiken jag spelar det att dunka i huvudet... Då kan man ju undra varför jag spelar kass musik.
Och svaret är: Jag vet inte.

Men I'm off to byte musik och ligga och virra lite i soffan... Bye!


Det är karneval, Orminge Karneval! Alla som vill kan få vara med, på Orminge Karneval!

Det var Orminge karneval igårkväll! Det var skitkul!
Orminge karneval inträffar en gång om året i Orminge Centrum som är det centrumet som ligger närmast där jag bor. På dagen går alla dagis och lågstadium i en stor karneval som alltid har olika teman som ungarna ska basera sina utklädnader på. I år var det musik som var temat, och ett dagis hade klätt ut sig till blommiga falukorvar...
Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma, något annat vill jag inte haaa!
Väldigt fint.

Sedan på kvällen spelar det en massa band på en stor scen i en stor park och alla fjortisarna super och skriker.
Och jag och mina kompisar sitter och käkar kladdkaka och har trevligt.
(Missförstå mig inte nu, det är inte bara fjortisar i parken. Det är äldre och vettigare personer också. Bara det att det är väldigt många fjortisar.)

Jag och mina kompisar gjorde skitmycket och asgod pastasallad och massa kladdkaka som vi stoppade ner i en burk och begav oss dit och satt där och picknickade. Jag träffade folk jag inte träffat på aslänge och allting var najs.
Minuset var att jag faktiskt var jättesjuk, men den fina stämningen, massor med godis och asnajs mat gjorde mig tillfälligt nästan frisk!
Tjugo i tolv tog jag bussen hem och däckade i sängen...

Nu håller jag, Arla och Pluva (Arla är min bror, Pluva är hens flickvän) på att göra hemmagjorda pizzor. Föräldrarna är och gullar sig på någon restaurang någonstans så vi fixar mat själva. Mada (kompis) kommer sen också så vi gör pizza till henom också~

Nu ska jag gå och plocka in ananasen som jag cuttade till min pizza för att den inte ska torka, so loong!

Wohoo lycka!

I alla fall, jag satt ju och snackade med min gamla gitarrlärare i väntrummet. Hen har hört mig sjunga på hens lektioner och så var hen och kollade på mig någon gång då jag hade blivit utvald att uppträda på någon grej som Musikania (en musikskola) hade gjort... Deras band (man kan anmäla sig till musikania om att man vill spela ett band, så sätter de ihop band med folk som vill det och hjälper dom att lära sig spela med varandra och så) skulle spela på Folkets Hus (något kulturhus i Orminge Centrum)  och jag och en annan tjej skulle sjunga solo. Då var hen där och lyssnade.

Vi satt där och snackade om musik och vad man ska göra efter skolan och så, och hen smickrade mig som fan och snackade lite om sin egen verksamhet. Hen hade tydligen ett skivbolag som hen hade releasat egna skivor och några andras med, och hen gav mig sitt visitkort och sade att jag skulle ta kontakt med henom när jag gjort några låtar och att hen skulle hjälpa mig då.
Jag vet inte riktigt vad det här innebär, men det är i alla fall bra! Nu har jag ett skivbolag att kontakta om jag får för mig att satsa på sångkarriär. Och hen verkade mer än villig att hjälpa mig med det här.
Det här förbättrade i alla fall mitt urusla sjukhusbesök~

Massor med sjuk

Alltså när jag kom fram till skolan igår så hade jag läskigt ont i magen... Satt och kved och grät nästan i lärarrummet, så jag stack till vårdcentralen, när jag kom till vårdcentralen var magvärken dock nästan över, men jag hade ändå väldigt ont i halsen och svullna halsmandlar... Så ja, jag kom dit, gjorde en kort miniundersökning och fick en ny tid, 11.40. Jag gick tillbaka till skolan och gick runt och gnällde lite för att sedan bege mig mot vårdcentralen igen. Sedan fick hag vänta aslänge. SÅhär blev det va:

Varannan rad är i fetstil så det blir lättare att läsa.

Jag fick beordran om att sitta i västra väntrummet och vänta.
Jag satt där ett tag.
Jag upptäckte att jag satt i östra väntrummet.
Jag förflyttade mig till västra.
Satt och snackade med en gammal gitarrlärare och det hände en väldigt rolig grej som jag ska berätta om senare.
Jag satt där väldigt länge.
Jag fick reda på att det varit två akutfall som hade fått gå före mig, därav lång väntan.
Jag fick vänta ännu länge.
Jag fick komma in till doktorn som gjord ett prov på mig och skickade mig till labbet för att kolla provet.
Jag fick vänta i labbet.
I labbet fick jag reda på att doktorn hade glömt skicka en remiss så jag fick fråga i receptionen vad doktorn jag hade varit hos hette.
Jag väntade på att få fråga i receptionen.
Eftersom att det hade varit så kaosartat med mina väntetider och så så visste inte receptionen.
Jag fick gå tillbaka till doktorn och be henom skicka en remiss.
Doktorn skickade en remiss.
Jag fick gå till labbet och vänta igen.
Jag fick sitta i labbet och vänta på provresultatet.
Jag gick tillbaka med provresultatet till doktorn.
Hen gjorde vidare undersökning på mig.
Hen skrev ut pencellin som jag gick till apoteket för att hämta ut.

Jag hade inga pengar med mig så jag fick inte pencellinet.
JAG ÅKTE HEM

Om det där var jobbigt att läsa, tänk då på hur jobbigt det var att uppleva om man dessutom var yr i huvudet och kände sig som en inte allt för villig degklump. Kan ni gissa?

Rätt svar: Jobbigt.

Sjuk

Usch och fy och blä och busch!

Jag är sjuk idag, men måste dra mig till skolan ändå eftersom att vi ska fortsätta spela in vårat mästerverk till film idag... Och nu hinner jag inte ens skriva ett ordentligt blogginlägg för bussen går 08.40 och klockan är 08.34! Måste fan gå nu! Jag och jag har ingen tröja på mig! Aargh kaos.

Orientering i orienten resultat: FAIL

Okej, så var det med den betygshöjningen... Självklart så tappar jag bort Oskar och Victor som jag gick med och självklart så går jag vilse och självklart så går jag åt fel håll på vägen jag hittar sedan och självklart så vinner Teo och Olle hela skiten och självklart blir Teo skitmallig och kommer hålla på så hela veckan...
Aah men jag tycker ändå att det gick ganska bra!


Och självklart så blev jag mätt på bara en tredjedel av min milkshake så jag kommer inte orka hela...
Dessutom så skulle vi in till stan idag och fira ALice som fyller femton (Grattis Alice! Nu är du femton, är byxmyndig och får cykla utan hjälm!) men jag glömer ju såklart pengar och busskort hemma, så jag var tvungen att åka hem och hemta och snart ska jag gå till bussen för att åka in och möta dom. Börjar tvivla på att jag pallar nu... Aaargh shit vilket svårt val! ALice kommer bli fett besviken om jag skippar det. Bäst att jag åker ändå...


Ps. Teo skrev nyss på msn och skröt lite mer om att hen vann... Kul för henom då.

Orientering i orienten

Nä okej, vi ska faktiskt inte orientera i just Orienten, det skrev jag mest för att det låter kul, men orientera ska vi faktiskt! SKolan har orienteringsdag och alla är peppade till tusen! Nä okje, inte det heller kanske... Men  Rufus är peppad till tusen i alla fall! Jag älskar orientering, är ju pisskul! Springa runt i skogen och ha skattjakt liksom~

Vi har blivit indelade i par om par som ska springa och jag är med Victor, tror lärarna har valt ut grupperna så att kompisar blir med kompisar eftersom att om folk börjar bråka med varandra mitt i skogen så kanske de inte hittar hem och så... Så hela klassen är med folk de vill vara med, vilket är rätt skönt.

Jag ska fan göra mitt bästa idag för att det är kul och för att kanske höja idrottsbetyget... Det är ganska kass då jag aldrig har deltagit på gympan tills ganska nyss, då jag upptäckt att det är skitkul. Och lärarN^ säger att jag kommer få asbra betyg om jag bara är med på gympan och gör mitt bästa för "när jag är med på gympan är jag asgrym."

Jag vet inte hhur bra det stämmer, jag var aldrig den somvar särskilt bra på idrott/fysiska saker... Men det var snällt sagt av henom. Och nu ska jag iväg och ramla runt i skogen, hejdå!

Det här med svar på kommentarer...

Ja. Precis. Svar på kommentarer.
Det enda sättet jag vet att svara på kommentarer är att svara i en kommentar på samma inlägg som blivit kommenterat... Okej, det där var en krånglig mening. Vi gör såhär istället:

1. Jag får en kommentar.
2. Jag skriver ett svar
3. Jag postar det svaret som en kommentar under den kommentaren jag svarar på

(Det blev inte mycket bättre... Men ni fattar! Ni är ju inte korkade.)

Så: Om ni kommenterat någonstans så kolla det inlägget igen, jag svarar på alla kommentarer.
För så snäll och omtänksam är jag~

Ps. Egentligen har jag bara för mycket fritid och blir så glad över uppmärksamheten jag får i och med en kommentar att jag svarar i pur lycka...

Vi har ett överskott... Något måste göras!

Det bästa som finns, det är när sommaren kommer och man kan börja gå barfota. Älskar det. Det finns bara en sak som förstör det här: De äckliga, ondskefulla, good-for-nothing, fula, oönskade mördarsniglarna.
Jag önskar alla mördarsniglar en plågsam död. De ligger fan bakom allt ont i världen. Så, bröder och systrar, vi ska nu gå samman och totalmörda dessa marodörer.

Det finns många olika sätt att sätta punkt för en snigels liv. Var kreativ och kom på ett eget sätt, eller följ någon av dessa punkter:

1. Hälla salt på dom
Det här är nog ett av de mest kända sätten att mörda en snigel. Saltet gör att snigeln långsamt fräter sönder, det här sättet passar bra eftersom att de förtjänar att plågas  Däremot så kan det göra ont för andra djur, som katter/hundar/myrslokar att gå i salt, så därför är det inte helt ultimat att kasta en massa salt i naturen.

2. Klippe-klipp med saxen
Ta fram din finaste kökssax och gå ut och klipp sönder dom på mitten. Det här tar slut på snigelns liv på ett snabbt och effektivt sätt, däremot lämnar man efter sig en slemmig hög med blottade snigelinälvor, inte så trevligt att gå i det heller.

3. Freeze, everybody!
Ta en plastpåse eller en plastburk, en grill- eller stektång och gå ut och plocka påsen eller burken full. Stoppa den sedan i frysen och låt dom frysa ihjäl. Gör dig sedan av med kvarlevorna vid lämplig plats. Det här sättet är både effektivt, elakt mot sniglarna och så lämnas det inga spår. Jag ser ingen direkt nackdel, gör ni? Kanske att snigelslemmet blir svårt att få bort från grilltången... Men man kan ju ha en separat snigeltång som man inte behöver diska.

4. Ankan-Pankan
Det här sättet har jag själv provat och det är det lugnt underbaraste sättet, för den som gillar ankor... Det finns nämligen en anksort som heter Myskanka som älskar att käka upp mördarsniglar. De är självgående, blir jävligt tama (om man är med dom så mycket som jag var), fina och bra sällskap. Nackdelen är att för nästan varje snigel de käkar lägger de en ankskit... Frågan är då vad som är trevligast att gå i? Snigel eller ankskit? Aja, de är söta i alla fall~ (Ankorna dårå, inte ankskitarna.)

Nu väntar jag mig att alla går samman i en gemensam attack mot mördarsniglarna. För dö ska de!

Vad i helvete!? <3

http://www.youtube.com/watch?v=oGgvKizGJiQ

Den här snubben har fan det coolaste bidraget jag sett någosin i Eurovision Song Contest. Ni måste klicka på länken, ni kommer bli lyckliga!
För övrigt har jag precis varit nere vid vattnet med kompisarna Alice, Amanda, Hugo, Manfred, Felix och Pontus.
Det var asnajs och vi lekte världens bästa lek:

Alla fyller munnarna så mycket de kan med vatten. Sedan ställer sig alla i ring och den som har vattnet kvar i munnen längst vinner.
Det är verkligen sjukt svårt att hålla sig för skratt, speciellt eftersom att Pontus ser ut som ett jävla retard!
Den här leken är skitrolig, seriöst, testa den! Den kanske låter lite efterbliven, men testa! Ett tips kan vara att ha badkläder på när ni leker den eftersom att man kan bli lite blöt. Men det är det värt!

Vi har även börjat skriva en lista på vad jag har ätit under vattnet. Än så länge står följande:

Citron
Gul paprika
Bubbelvatten
Cocktailtomat
Lök
Köttbulle
Lakritskaka

Jag tror det var allt, det står i Amandas mobil. Hen har gjort en anteckning där det står. Förra sommaren höll jag också på att käka saker under vattnet. Allt från kladdkaka till chips till pannkaka med sylt. Men jag skrev aldrig upp det, men det här sommaren blir det andra bullar!

På tal om det här så var det typ någon okänd snubbe som kom fram till mig i skolan förut som bah:

Killen: "Är det sant att du har käkat chips under vattnet!?"
Jag: "...Hur fan visste du det!?"
Killen: "Jag visste det!"

Sen gick hen iväg och lämnade en väldigt förvirrad Rufus bakom sig...

Familjen Bäver vid en vanlig middag

Det är helt sjukt hur bra min familj är på ordvitsar! Och dessutom så är den smått awesome för alla stämmer ofta upp i spontansång och ibland börjar folk spela instrument till sången också. Min familj är fan najs<3
I alla fall:
Edvin är på besök (Edvin=Bror som flyttat hemirfån och nu bor i Muppsala) och familjen sitter och äter middag på verandan och håller på som vanligt.

Yrsa: "Har ni hört att det ligger massa bladlöss i vattnet som har kommit från Ryssland och som har blåst ut i Östersjön!? Det ligger hundramiljarders bladlöss och flyter!"
Arla: "Är det sådana där som fastnat i växten?"
Jag och Yrsa i kör: "Nää just det de inte gjort!"
Pappa: "De har tagit sig löss!"
Jag: "Och tagit sig vatten över huvudet!"

Varav hela familjen börjar skratta.
Ibland är min familj såhär även när vi har gäster, men inte när gästerna är blyga... Då känner vi väl av det lite och håller oss. Men när pratglada och frammåt personer är här då jävlar!
Pluva, min brorsas flickvän, har ju käkat med oss många gånger då hen varit ihop med min bror i hundra år, så med henom är det typ ingen skillnad. En i familjen ju~

Slang på G!

Okej, för det första har jag en så kallad confession: Ja, jag använder asful slang. Men jag gillar't! Älskar att skriva/säga saker som kirra, slagga, kubba och dirre. Det är ju asroligt just för att man låter som en blandning av någon kompis tjecka och pinsamma pappa och en mellanstadie/högstadie-kille. Bästa blandningen ju. Den ena leder till den andra.
Vissa somliga (talyz) påstår att det blöder i ögonen av att läsa mina slang-uttryck. Men det påstår vissa somliga jag är fel! Talyz har alltid fel, så är det helt enkelt. Världens logik.

För övrigt är det här inläggets rubrik äckligt tjeck.

Sarek

http://www.youtube.com/watch?v=ykXnUCa5dY0

Alltså den här låten är så mysig för den påminner jättemycket om mina dagar på Backebo!
Backebo är min gamla mulleskola och de hade sin årliga Backebo-dag igår och då uppträddes det bland annat med den här. Och det här är typiskt Backebo-musik. Det här och gamla vikingaramsor...
Backebokulturen alltså. <3

Alltså stämningen och så på Backebo är typ den mysigaste i världen, fast många lärare är typ halvkassa, de är typ bäst på det här med att tänka att alla barn är lika och alla behöver samma sätt för att lära och tänker inte på att det kan finnas de som ligger före och behöver mer utvecklad undervisning. Visst, det var bra på att hjälpa de som kom efter, men de som låg före blev oftast rastlösa av att inte få stimulering i undervisningen och de började bråka och så.

Nu måste jag springa till skolan!

Ooh tajming

Haha, fan vad bra. Jag gick ut ur mitt rum för att gå på toa och så ropar Yrsa på mig från vardagsrummet och frågar om jag vill ha grillad banan.
Jag bah: "Hur visste du det!?"
Yrsa sittandes uppkurad som en uggla i soffan: "Vad?"
Jag: "Jag har precis bloggat en massa om att jag vill ha grillad banan..."
Yrsa: "En sådan tajming!"

Så nu håller Yrsa på att grilla banan till oss~

Någon gång ska jag berätta för er om min och Yrsas relation till varandra! Den är lite konstig. Då tänker jag berätta varför jag inte kallar henom för mamma och så.

Odé till Viola

Åh Violaaaa
Du gör mig go' o' glaaa'
Dig vill jag tackaaa
Du ser säkert inte ut som en tackaa
Allltså ett honfååår
Du har så snygga lååår

Okej, jag vet inte om Viola har snygga lår, men det har hen säkert! Kolla hens kommentar på mitt inlägg Per är bra.
Jag gillar Viola.

Bananan

Okej, just nu är jag sjukt sugen på grillad banan med vaniljglass... Tyvärr ska jag springa till bussen alldelses strax så jag hinner nog inte grilla några bananer just den här morgonen, men i eftermiddag ska jag testa en grej som Knas-Victor tipsade mig om! Hen sade att man ska micra bananer för då blir de sötare. Något med att sockret frigörs eller något..
Aja. Stay tuned, eller vad man säger, så får vi senare idag om det är en bra idé eller om Knas-Victor bara tycker, precis som alla andra, att det är en jättekul idé att lura i Rufus en massa skit (som att man kan micra bananer så att de blir sötare) för att se om hen går på det.

Btw så missade jag min buss den här morgonen. Kul.
Är bara att vänta en halvtimme på nästa. Bussarna här ute går en gång i timmen, men på morgonen är SL snälla så de går två gånger i timmen! Wooh!
Hela VH* jublar.

*VH står för Vikingshill. Den mysiga lilla skogshålan där jag bor i mitt fina muminhus. Varför jag kallar det VH? Därför att min übercoola kompis gjorde det en gång. Det här tyckte jag och mina kompisar lät ungefär lagom töntigt för att få vara det perfekta smeknamnet på Vikingshill. Satteh, VH rules...!

Sticker hem till Bea och länsar glasspaketet

Ihihihi vad glad jag är idag~! Jag vet inte varför, kanske har att göra med att det är sommar... Så är det nog.
Det har ju varit så sjukt skönt väder idag! Satt hemma hos Bea i en av hennes solstolar och käkade glass nu på eftermiddagen. Satt där med Liisa, Amanda och Bea. Alice låg och kräktes hela natten så hen kunde inte vara med, men hen kommer typ till skolan imorgon, najs för jag har saknat henom.
Svängde förbi Alices hus en kortis och stod och oroade mig för att det var kräk-baciller i liften, så vi gick ut på verandan och snackade sitället, men sen lämnade jag kräk-äcklet för att sticka hem till Bea. Bra val, jag fick ju glass...

På vägen hem till Bea plockade jag lite blommor... Och de vätskade av sig på mig så nu luktar mina händer äcklig växt! Bläh. Vi kastade dom vid lekplatsen. Just det, blom-jävlar, så går det när man stinker!

Åh, sitter här med en påse av Yrsas "skogsgodis". Det är nötter med russin, tranbär och bitar av mörk choklad och det är så sjukt gott! Vill bara äta sönder det. Nam nam nam~
Men nu ska jag gå och laga mat... Är typ lite försenad. Iih, skynda skynda... DESSUTOM ÄR JAG KISSNÖDIG.

Error

Okej, grovt fel hittat i mitt inlägg: Mitt liv som fånig vovve.
Här: "Jag är otroligt lättimponerad av fåniga saker. Jag blir till exempel asglad när tåget man sitter på börjar rulla ut från balkongen..."

Tja, det kanske det inte är så konstigt att man blir imponerad av. Det var Mikusagi sm hittade felet och det fick mig att asgarva lite~

GlassarN^

Okej, åter till det här med att Rufus äter väldigt mycket glass. Jag har faktiskt en väldigt bra anledning:
Alltid när jag och min barndomskompis Per hade tråkigt och satt och frågade varandra den uttjatade fråga: "Vad ska vi göra?", så kom vi alltid till slut fram till att det vi skulle göra var att gå hem till den ena äta glass. Sedan medans man åt glassen kom man oftast på något att göra. Annars var det bara att gå hem till den andra och äta en till glass, det kunde man ju göra eftersom att de inte redan visste att vi redan käkat en glass.
(Vi kände oss väldigt pirrande skurkiga när vi gjorde såhär.)
Och då, medans man åt på den andra glasen, kom man säkerligen på något att göra.

Och idag har jag väldigt tråkigt och har inget att göra, så jag ska äta glass. Bästa lösningen ju.

Mitt liv som en fånig vovve

Ååh har varit och sett Kick-Ass nu! Den var ju fan asbra! Jag skrattade som fan och började gråta~
Enda åroblemet var att jag var törstig som fan.
Seriöst, dog som fan varje gång de drack i filmen... Var så jävla skönt sen när jag kom hem till en kompis efteråt och fick ett glas Fanta med ananas-smak. Svepte det på någon sekund. Talyz som jag dit med märkte inte ens att jag drack det... Rufus, drick-ninjan! Dricker snabbare än sin egen skugga. I alla fall... Det var så jävla gott! Seriöst, jag älskar att dricka något när man varit astörstig länge, det är ju typ det bästa som finns.

Sedan kom jag även underfund med en till sak när jag ich Talyz satt och snackade på balkongen i några timmar: Jag är otroligt lättimponerad av fåniga saker. Jag blir till exempel asglad när tåget man sitter på börjar rulla ut från balkongen, eller när såpbublan man blåst kommer väldigt långt utan att ploppa, eller när det åker förbi en buss som det står "Abonerad" på. När bussen kom förbi när vi satt på balkongen hoppade jag lite i stolen, pekade och halvskrek: "Titta! Abonerad!"
Sedan kom jag på att det ju inte är så coolt, så jag lugnade ner mig. Men reagerade likadant nästa gång det kom en abonerad-buss förbi! Och då reagerade Talyz likadant. Det var najs!
Annars brukar Talyz typ aldrig reagera som jag gör på saker... Hen är ju typ tvärt om mot mig. Hen blir aldrig imponerad. Hen är mer som en katt, dom bara stryker omkring och coolar sig... Medans alla säger att jag liknar en hund.
Och jag erkänner: De har fan rätt.
Jag tänker inte gå in djupare på varför jag liknar en hund, för det är pinsamt. Jag menar, vem fan vill lekna en hund!? Många vill ju likna katter, de är ju både gulligt lekfulla men också coola och lugna... Men hundar är ju typ bara asenergiska och lite små-dumma till sitt betéende.
(Och ja, alla hundälskare, jag vet att hundar är smartare än vad man tror... Jag bara snackar om hur man uppfattar dom. Och jag uppfattar de flesta hundar som korkade.)
Och min beskrivning på en hund stämmer väl typ in på mig med.

Om man kastar en boll springer hunden efter och Rufus springer efter lite saktare kanske men med samma ofattbara glädje. Och både Rufus och hunden tänker: "Yay! Någon leker med mig! Nu finns det inga problem i världen längre!"

Najs terapi för Rufus.

Hatar mitt liv och mig själv idag

Idag är allting dåligt! Jag får typ inte träffa Talyz något mer förens hen kommer på sommerlovet! Allting är mitt fel för att jag är dum i huvudet och inte ringde henom igår! Seriöst, om jag verkligen inte får träffa henom mer ska jag fan kirra biljetter upp till Pite! JAG SKA TRÄFFA TALYZ.

Titta där, den där textbiten skrevs både med understruket, versaler, snedstil och fetstil. Det betyder att det är viktigt.

Massa händelser en helg

Alltså det är så najs med Krille Ballong! (Kristi Himmelsfärd) Det har hänt en massa najsa saker onsdag till fredag (idag)! På onsdagen stack jag direkt efter skolan och träffade Talyz och vi åkte hem till Metral och sov där. Vi gick en massa i skogen med hens sjuka kompis Viktor. o___o Asså, antingen heter hen Victor eller Viktor... Jag tror faktiskt Victor. Japp! Victor var det!
I alla fall... Jag, Talyz, Metral och Victor gick i skogen aslänge! Vi gick och gick tills vi kom till ett övergivet skjul som Victor brukade träna i... Hen är nordisk mästare i taekwondo och helt sjuk i huvudet. På ett bra sätt. Fast lite jobbig.... Eftersom att hen är bäst på allt! Seriöst, bah sprang upp för väggar och skit... Fast hen var trevlig och asrolig, så dä ä luunch! Bara det att känslan av kasshet växer sig större och större tills man känner sig som en stor och kass pappkasse. Inte kul.
På vägen hem sen var jag sjukt trött och kunde inte gå själv, så jag fick stödja mig mot Metral och Victor och höll på att somna på Victors gräsmatta... Men det var kul!
Sen vaknade vi och stack in till stan och hade picknick i Kungsträdgården vilket var asnajs.
Basse och en tjej som heter Tiger hakade på och vi köpte en massa mat och sådant där najseri och satt där ett tag. De köpte en massa kakor och sådant, så jag blev glaad~! Men sen ville jag ha en ballong så vi promenerade bort till McDonalds och Kirrade ballonger åt folket.

Alltså om det är någon jag älskar, förutom glass, så är det fan heliumballonger! Ballongerna på McDonalds är i och för sig inte helium, men de sitter på pinnar så det är kul ändå! Jag tog en gul för gult är fint~
Det är ju typ gladaste färgen, seriöst, alla klargula saker är så fina! Dom bah utstrålar: "Hej titta på mig vad jag är glad! Mmh mysimysimys!"

Anyhoweverways, åkte direkt från picknicken till Basse och sov där och hade najsaste kvällen på länge. Jag gillar Basse, hen är asbra att snacka med! Vi snackade sex och kroppskomplex hela natten... Credit till dig Basse för att du är najsaste psykologen!
Och idag vaknade jag hos Basse och vi åkte hem till mig, hen fick en skrivare, vi käkade middag och sen var hen tvungen att sticka.
Men asså summan av rosmarinen: Asnajsa dagar.

Bara det att jag har missuppfattat Talyz, vi skulle tydligen gått på bio idag, trodde det var imorgon! Helvete... Asså om jag inte får träffa henom imorgon blir jag asledsen! Hen åker liksom på söndag, och vi träffades inte idag. Seriöst, kommer bli skitsur.

Åh, nu lyssnar jag på Backstreet Boys igen... Vafan Rufus, ta dig samman. Du kan inte hålla på såhär!

Per är bra

BTW, läraren jag skrev om förut är typ asnajs. Jag lägger till det här inläggey ut i fall att hen skulle hitta min blogg... Vill inte att hen ska tro att jag ogillar henom. Vi är kompisar yao! (Yao:et finns där på grund av att jag känner mig så jävla gangsta idag! Yeah yeah brushan, wazzaaah?)

Update

Precis efter att jag postat föregående inlägg fick jag svar från läraren:

"Jag är beredd att ändra på mig."

Alltså ni fattar inte vilken vinst det här är för mig! Måste fan vara första gången i världshistorien Per erkänner ett fel! 
Rufus är asstolt. Vilket ni kanske märker... Hehe~

Ruffe sitter och slaggar på andras lektioner och kirrar feta argument mot jobbiga lärar-nissar

Allra först av allt: JAG ÄR KISSNÖDIG.

Och på andra plats i viktighetslistan: Jag äger mina vänners lärare~
Mina kompisar har en lärare som är jättesnäll, men som absolut inte klarar av att förlora i diskussioner. Och dagens diskussionsfråga vad förljande; När Per applåderar så klappar hen bara i händerna en gång. Mina kompisar stör sig jättemycket på det, så jag lånade en av mina kompisars datorer och skrev en text till Per under hens genomgång:

"En applåd föreskrivs som upprepande klapp med händerna. Minsta antal klapp för att det ska klassas som en applåd är tre. Du uppmanar klassen att ge föregående talare en applåd, men själv applåderar du inte? En applåd är ett sätt att uttrycka gillande, och när du inte applåderar, vill du då visa att du inte uppskattat föregående talare?"

Jag har inte fått svar från Per än, men det ska bli spännande att se vad hen säger...

Najs. Lika najs som bajs. Fast asså nu blev det ologiskt... Bajs är ju fett onajs.

Den här dagen har varit fett najs! För det första har det varit najsaste vädret, och så var vi ju och såg den där pjäsen, fast det var tydligen inte den jag hört om, det var en annan: Så inga ungar uppe på scenen!
Men den var ändå asbra! Skrattade som fan och dessutom spelade dom en låt av System Of A Down och jag kved till lite av lycka~
Sen efter skolan följde jag med Victor från min klass och våra kompisar i paralellklassen och spelade fotboll med deras kompisar. Och det var asmysigt! Men det coolaste av allt, det var... konstgräset vi spelade på! Det var fan det coolaste jag varit med om! Det var som en stor och mysig matta som borde vara inomhus... Fast utomhus!
Ååh jag blev alldeles lycklig av det och började hoppade runt~
De andra fattade inte varför jag blev så glad, men damn it, jag ska tillbaka till den där planen en dag!
Så om ni har tid över någon dag och inte vet vad ni ska göra, ta er till en utomhusfotbollsplan med konstgräs som är fräsch, ni kommer inte att ångra er!

BTW så flyger Talyz från Piteå just nu när jag skriver det här... Och självklart är jag orolig att hen ska störta. Det knyter sig i magen...

Kokobajja - Världens finaste ord

Och där gick gränsen för hur mycket Backstreet Boys jag klarar av att lyssna på! -stänger av-

Tänk er Backstreet Boys fast feta! Voíla! Mig i framtiden

Åh här sitter jag mitt i natten och lyssnar på Backstreet Boys... Vilket liv.
Men alltså de är faktiskt ganska roliga att lyssna på! De är ju i alla fall bra på att sjunga, och vissa delar är rätt härliga.
Och dessutom känner jag mig som en tonårstjej som ligger på rummet och gråter över någon kille, fast jag varken gråter eller har någon kille att gråta över. Det är som att få en lama att traska fastän den egentligen är en gris utan ben. Tänk på den du! Det är en ganska svår uppgift.

Min nation

Okej... Jag har länge planerat att skapa en egen nation när jag blir stor, men har aldrig kunnat gå vidare långt i mina planer eftersom att jag har saknat en passande nationalvisa. Men nu har jag äntligen funnit den perfekta:

http://www.youtube.com/watch?v=l12Csc_lW0Q

Seriöst. Tänk er hela landets befolkning stå med handen på sina hjärtan och sjunga den här! Underbart!
Så nu är det fritt fram för mig att ta över världen och skapadet enväldiga Rufustopia. Vi väntar med spänning på det.


(Ps. Alla i Rufustopia kommer tvingas att bära fåniga hattar.)

Morgonbloggeri - Bästa sättet att missa bussen!

Nu är jag jättestressad
Varför börjar jag då blogga?

Jo! För att en kompis requestade ett inlägg innan jag sticker till skolan. (<- Titta så coolt det låter. Att jag bah får requests och så! Jag är ju verkligen ascool!)
Jag är fett pigg idag, jag vet inte varför, kan vara för att det sista jag gjorde igår var att går en låååååång promenad med Alice och Bea och sedan när jag kom hem drack en milkshake och sedan gick och lade mig? Jag tror nog det. För det fick mig att känna mig fett najs i alla fall.
Jag har fan börjat älska promenader på senaste! (Och ni vet ju redan att de som är i skogen är bäst...) Men även de som bara går genom småvägarna här där jag bor, bara man har en kompis att prata med. Då är det liksom ett sätt att umgås samtidigt som kroppen får lite spännande exercise!
Oh oh yeah yeah!



(Ps. Vet inte vad det där sista ska betyda, jag fick bara lust att skriva dit det)

Det annalkande dödandet av mitt hår



Titta vad mycket hår jag har! Och det här var när det var nyklippt. Och snart ska det kanske bort! Jag har funderat i några månader nu på att klippa mig, men det är riktigt svårt att ta ett sådant beslut och bara cutta av hela den här härvan av döda celler. Visst låter det positivt? Näe okej... Hela den här i solen guldglänsande massan av ljuva och mjuka lockar som flyger i vinden när jag springer på en sommaräng...  Det gillade jag bättre! Men tyvärr så är inte mitt hår en massa ljuva och guldglänsande lockar utan en råttfärgad trasselboll.   Och det har jag nu börjat fundera på att åtgärda sen jag testade sätta upp håret så att det ser kort ut. Bild på det i inlägget under. Men ändå - det är ett svårt beslut och det känns som om det aldrig kommer att bli av.

Kort hår maddafacka



Bildbevis till inlägget ovan.

Min rara moder

Jag sitter i köket och dunkar foten i golvet för att den ska sluta pirra - den har somnat.

Yrsa ifrån vardagsrummet: "Men vad gör du?"
Jag: "Jag dunkar foten i golvet för den har somnat!"
Yrsa: "Jaha... Är det så jag ska väcka dig på morgonen? Dunkas dig i golvet för att du sover?"
Jag: "-asgarv-"

Jag hatar när någon kroppsdel somnar, det pirrar som satan! En gång blev jag nedstoppad i en soptunna så att bara mina fötter stack upp... Båda mina ben somnade och det var asläskigt att gå sen! Usch, staplade runt som en nerdrogad kamel... Såg nog rätt kul ut.

Jag tänkte göra det här till ett utkast och posta någon gång senare, men utkasts-knappen har försvunnit så du får det nu istället...

För mycket bloggande - Det åtgärdar vi med ett inlägg till!

Okej, nu har jag fått in klagomål på att jag uppdaterar för mycket... Brukar det inte vara tvärt om? Men haderi hadera, jag får väl hålla mig lite...
Satteh: Inte lika mycket från och med nu då! Jag ska försöka i alla fall... Men det är så kul att skriva inlägg! Jag har så mycket att säga, men det avtar väl, I guess. Min blogg lär ju faktiskt sluta som de flesta andra, att jag skriver ett inlägg varannan månad och ber om ursäkt för att jag inte har bloggat och säger att jag ska börja igen... Vilket jag inte kommer att göra. Men vi får se vad som händer!

Chatroulette och sorgliga filmer som inte borde få finnas

Kom precis hem från Bea där vi såg en assorglig film som alla förutom en grät till... Jag låg och skrek på golvet och kramade Alices ben... Jag är känslig för sorgliga filmer. Särskilt sådana där barn dör i cancer. Jävla cp-film.

Och sedan satt jag och Bea i chatroulette, och det är asroligt! Man får en massa snälla kommentarer. Och så gav jag en söt kille min msn-adress och hen lade till mig. Najs. Raggarbiffen Bäver. F
ast hen bor i England... Men ändå!
I feel kind of proud yes.
BTW så satte vi på mig mascara vilket känns sjukt läskigt...

Alltså jag skrev det här igår men jag glömde posta det innan min anslutning dog!
Den dör klockan ett...

Planen gick i stöpet

...Stöpet är ett väldigt fult ord. Jag ska döpa ett av mina barn till stöpet. Eller en av mina ankor jag nog ska köpa snart!Åh vad fint.

I alla fall, min sko-plan gick i stöpet. När jag gick ut i vardagsrummet med skorna på för att sätta mig vid matbordet så formade Yrsa handen till en pistol som hon pekade mot mina fötter och sade med mörk röst: "Back off!"

Så jag fick ta av dem... Så nu fryser jag fötter igen. Typiskt Yrsa.

Ja stavvar viste jette best

Okej, har fått kommentarer av en hemsk person (vid namn Metral, hen mobbar mig hela tiden) om att jag stavar kasst och att jag borde korrekturläsa mina inlägg innan jag lägger upp dom.
And I guess he's right...
Jag borde verkligen läsa igenom inläggen innan jag lägger upp dom, jag hittar nämligen en massa fel efteråt. Satteh... Från och med nu ska jag väl göra det. Hoppas jag håller mig till det.

Det här till exempel, det läste jag igenom. Woho.

Sorg i själen

Alltså jag är fett ledsen nu! Min milkshake blev äcklig. Den blev typ sur för att jag hade kaffe i den...
Jag brukar ha kaffeglass när jag gör milkshake, men kaffeglassen är dyrare än vaniljglass, så den här gången tänkte jag göra vaniljmilkshake med espresso i... Men det blev inte alls lika gott!
Det här tänker jag inte göra om.

Berits Åkessons stora lyckodag

Nu har jag städat en massa, vilket innebär att jag även är bäst en massa. Najs. Jag gillar att vara bäst, man tröttnar liksom aldrig!

Men i alla fall, nu när jag städat så tror jag att jag ska dra hem till Bea där det är ett helt kompisgäng nu. Men först ska jag... Gissa vad? Ring in och gissa.

-ett stort och häftigt dansnummer som underhållning medans folk ringer in och röstar-

Slussarna stängs

Och jag vill stolt presentera vinnaren av dagens tittartävling: Berit Åkesson från Närke.
Berit ringde in och gav det korrekta svaret:
Äta glass.
Grattis Berit, du vinner en resa till Närke.

Berit alltså, vilken lycklig ost hen kan vara nu.

/Rufus is off to eat some ice cream.

Sjukaste telefonsamtalet

Jag har en kompis uppe i Piteå som jag snackar i telefon med några timmar varje dag (jag överdriver inte) och igår pratade vi jättelänge för att det var helg dagen efter, men jag var skittrött, så jag somnade tre gånger under samtalet och snackade i sömnen medans jag som...

Första gången jag somnade började jag fråga ut henom om hen had enågra fet vänner (hen berättade, jag minns det inte alls):
Jag: "Men du... Har du några riktigt feta vänner?"
Talyz: "...vah? Näh det tror jag inte.. Eller kanske det."
Jag: "Har du några ganska feta vänner då?"
Talyz: "Asså va?"
Jag: "-tystnad-"
Sen vaknad ejag med ett ryck och undrade om jag hade somnat...

Andra gången jag somnade höll jag på att berätta att jag såg en hallucination av Gollums arm på mitt täcke (jag var alltså riktigt trött) men började drömma. Det här mindes jag faktiskt, för jag sov typ bara några sekunder...
Jag ganska sluddrigt: "Jag ser en hallucination av Gollums arm på täcket!"
Talyz: "Vah? Vad sade du?"
Jag: "En halucination av Gullums arm!"
Talyz: "Va? Jag hör inte."
Jag: "Halucinatiooon..."
Sen sömnade jag och började drömma att en av mina lärare slukade en twister-glass hel.
Jag: Naaaaaaaaam...

Sen vaknade jag och vi började skratta en massa. Det var najsaste telefonsamtalet! Askonstigt eftersom att jag hallucinerade och hade typ lägsta möjliga hjärnkapaciteten...

Till slut fick Talyz mig att somna i telefonen igen genom att säga såhär:
Talyz: "Rufus, Rufus! Du känner hur dina ögonlock blir tunga... Så tunga att du inte kan hålla dem uppe längre... Varje muskel i din kropp slappnar av..."

Då somnade jag och gick inte att väcka igen, så då lade hen på... Det här fick jag höra nu morgonen efter eftersom att jag inte minns det själv. Och jag tycker att jag är ganska duktig som vaknar klockan elva fastän jag har varit vaken till halv fyra...


"Hen" och "en"

Alltså jag försöker att hålla mig till antingen bara "han/hon" eller bara "hen". Men det går inte så bra... 
"Hen" är som en blandning av "han" och "hon" och kan användas när som helst, även när man inte är säker på vad personen man pratar om är av för kön.
Om hen är transexuell kanske och man inte känner sig säker på vilken pronomen man vill använda. Eller om man pratar om en okänd person så kan man ju inte veta vad personen är av för kön, då kan man också använda "hen".

Sen finns det "en". Det är som en ersättning för "man".
Exempel: "Man kanske skulle ta och kissa i blomkrukan"
Istället: "En kanske skulle ta och kissa i blomkrukan"

"En" finns för att ersätta ordet "man" för att det är ganska dumt att det ska heta "man" när man använder det både när man snackar om kvinnor och män. Men som ni ser använder jag inte "en". Jag vet inte riktigt varför... Jag tänker väl att det kan vara svårt att förstå vad jag snackar om.

Min heliga ed

Okej. Härmed nu avlägger jag en ed om att aldrig skriva ett inlägg som bara handlar om att jag inte orkar blogga. Anledningen till denna ed är följande:
Jag avskyr sådana inlägg!
Om du inte vill blogga så blogga inte då!
Pappskallar.

Anyhoweverways: Jag vill ha glass.
Jag är galet sugen på glass och har varit det en tid nu... Det vet min omgivning. (Speciellt du, talyz.)
Det var en lärare som offrade sig att låna mig pengar för att köpa en glass för att få mig att sluta klaga idag, men hen hann gå på möte innan jag hade bestämt mig för om jag vill eller inte... Fanken.
...Fanken är en ful svordom.
Men alltså seriöst, jag gör vad som helst för glass! Jag skulle till och med kunna sälja min kropp till galna ryssar! (No offence mot ryssar, de har en fin nationalblomma.)
Seriöst, det här är hur det kommer sluta om jag inte får glass senast imorgon:

Jag: "Ge mig glass. -håller i en blodig kniv-"
Offer: "Vah? Nej. Och varför har du en blodig kniv i handen?"
Jag: "För att den förre ville inte heller sammarbeta"

Och sen får ni höra  om den galne glass-mördaren som hemsöker stockholms gator och de varnar på nyheterna för henom och råder allmänheten att, om de stöter på henom, bara ge henom en glass och sedan springa.

Alla bloggare har fan problem med rubriker... Jag med

Öhöhö, jag missade bussen... Sitter numera hemma hos Alice och vi ska snart få skjuts med Liisa till skolan. Lyckad morgon det här blev då... Jag har missat en hel lektion. Yay! Hurra för Rufus.

Vet ni vad? Ett av de bästa och mest använda orden i mitt vocabulär, det är nog "Bah". Istället för att säga: "Då sade hen..." Istället säger man: "Hen bah:...
Och dessutom kan man använda mer kroppspråk med "Bah".
Såhär: "Och hen bah: -jätteful min-".
Jag gillar ordet "Bah" helt enkelt och kommer att använda det mycket.

God morgon

Nu sitter jag här framför datorn och ska gå till bussen om... Oj jävlar! Tio minuter! Där skrotades mina tankar om att hinna skriva ett lite längre inlägg innan skolan...

Jag är bäst

Idag har jag kommit fram till någonting jag brukar komma fram till några gånger per dag: Jag är bäst.
Det är ett rent fakta, det måste ju liksom vara sant. Varför skulle jag annars komma fram till det varje dag? Nä, det är nog så. Ganska säkert. Jag är bäst.
Och dagens anledning till att jag är bäst kommer här:

Jag var precis ute och joggade/powerwalkade i en och en halv timme! En och en halv timme! Fattar du eller? Det är väldigt bra för någon som har väldigt dålig fysik... Tycker jag. Och det tycker du med.
Sträckan vet jag typ inte, för jag följde någon mongo-stig som gick långt in i djupa skogen... Var lite rädd ett tag, tills jag kom ut på någon okänd vändplan där jag frågade en fnittrande snubbe som åkte förbi i en bil var jag var någonstans och fick reda på åt vilket håll jag skulle följa vägen för att komma till en bondgård som jag kan vägen hem ifrån. Jag frågade även fnitterguben hur mycket klockan var. Och den var kvart över sex. Jag hade gått hemifrån halv sex! Jag hade alltså vandrat runt i skogen i trekvart!
För övrigt hittade jag en jättefin pinne i skogen, men den fick jag slänga iväg när jag skulle snacka med fnittergubben, jag ville inte vara alltför lik en barbarisk skogsmulle...
Hela det här kanske låter som ett grovt misslyckande, men det är det inte min kära vän. Nejdå.
Och jag lovar! Jag gick faktiskt snabbt. Powerwalk som det kallas. Det låter så coolt: "Powerwalk! Yeah!" Jag gillar powerwalk, det är ju tydligen det bästa sättet att bränna fett på. Jag fattar inte varför man kan använda en tändare och bränna bort fettet... Verkar mycket enklare. Jag har sådan humor alltså.
Men nu ska jag gå och äta tacos till middag för det är så gott~
Och jag har inget annat än förtjänat det nu!

Yay ho

Alltså, jag har typ försökt blogga förut. Det gick inte så bra. Fast det var när jag var liten! Jag gick bara i femman tror jag. Men nu är jag stor och kan allt, och att blogga ingår i kategorien allt, så det borde jag också kunna. Jag spenderar väldigt mycket tid framför datorn i alla fall... Frågan är bara om jag har något att skriva om, men jag tror det! Jag har en massa tankar i alla fall.

Det första jag tänkte skriva om är en av mina favoritsysslor: Gå i skogen med kompisar och med en pinne i handen.
Det är så fruktansvärt underbart!
Bara man kommer in i skogen och får en pinne i handen så blir allt möjligt. Till och med att slåss mot orcherna som förföljer en genom skogens mystiska dunkel! I det här fallet är orcherna en kompis jobbiga lillebror och hens kompis; ett bra substitut för riktiga orcher - nästan lika farliga, om inte än mer.
Någonting som kan bidra till att det här är så kul är att man lastar av sig sina saker, typ mobil, tjocktröja och nyckelkedja på en lämplig kompis som följer med.
Då kan man springa runt hur mycket man vill utan att oroa sig för att tappa något! Det känns jätteskönt att känna sig så fri. Och om det ringer så märker kompisen det och man kan svara - hur bra som helst. Packåsnor till kompisar är någon bland det bästa man kan ha!
Så alltså... Det viktigaste för en bra promenader/kringsnubblingar i skogen är:

*Pinne - Dessa hittar man ju då alltså i skogen. Det går knappt att beskriva lyckan när man hittar den perfekta pinnen! Ungefär två centimeter i diameter, en meter lång och utan skavanker. Jakten på en sådan pinne kan pågå i evigheter.

*Kompisar - Hur kul är det att springa runt i skogen helt själv? Nej just det.

*En kompis med anlag av packåsna -
Jag:
"Ta min mobil! Jag ska klättra lite!"
Kompis med anlag av packåsna: "Men nej, den kan du ta själv!"
Jag: "Men jag ska bara klättra lite! Snälla! Då är du världens bästa kompis! -stora och gråtfärdiga ögon-"
Kompis med anlag av packåsna: "....Okej då. Sluta titta på mig sådär..."
Jag: "NAJS! -springer iväg och leker-"

*Mat - Det sitter ju liksom aldrig fel med bullar...

Så om du vill göra Rufus glad:
Ta helt enkelt med henom ut i skogen.

RSS 2.0